Berberine, 120 capsule

  Berberine, 120 capsule

  ( 0 )
  Berberina contribuie la menținerea greutății și scăderea nivelului de zahăr în sânge. Promovează metabolismul sănătos și eficiența celulară energetică normală. Vezi mai multe
  210 Lei
  Anti Imbatranire
  Anti Imbatranire
  Detoxifiere
  Detoxifiere
  Energie
  Energie
  Vitamine
  Vitamine
  Detalii produs
  Sanatate mitocndriala

  Sanatatea mitocondriala

  Productia energiei

  Productia energiei

  Disponibilitate bio imbunatatita

  Disponibilitate bio imbunatatita

  Sanatatea inimii

  Sanatatea inimii

  Imunitate

  Imunitate

  Sanatatea intestinelor

  Sanatatea intestinelor

   

  Berberina este un supliment alimentar util pentru reglarea metabolismului zahărului, și pentru menținerea greutății. Acționează, de asemenea, asupra sistemului cardiovascular și asupra florei intestinale. Berberina protejează sănătatea mitocondrială într-un mod deosebit de puternic datorită activării AMPK, care joacă un rol vital în echilibrul energetic(1)(2). Adenozin-Mono-Fosfat-Kinaza (AMPK), este o enzimă esențială în modularea echilibrului energetic. Atât la nivel celular, cât și în corpul uman în ansamblu, AMPK se află în centrul studiilor privind obezitatea, diabetul și sindromul metabolic. Activă în homeostazia energetică, AMPK, este activată de Berberină. Cercetătorii au descoperit că mitocondriile – acele fabrici puternice de energie din celulele tale – conduc de fapt la îmbătrânirea celulară a corpului tău. Pe măsură ce îmbătrânești, mitocondriile tale suferă leziuni și mutații care le afectează funcția. Aceste mitocondrii deteriorate se acumulează în celulele tale, în timp ce celulele tale produc mai puține mitocondrii noi. A avea mitocondrii sănătoase este cheia pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă, așa că este important să oferi mitocondriilor sprijinul de care au nevoie pentru a rămâne sănătoase. Berberina este un supliment special care optimizează sănătatea mitocondrială și metabolică.

  Berberina este un alcaloid extras din diferite plante, cum ar fi afinele și strugurii, inclusiv Berberis vulgaris, numit în mod obișnuit Dracila. Datorită efectelor sale hipoglicemiante, acest supliment alimentar este un ajutor indispensabil în tratamentul persoanelor care suferă de diabet de tip II.

  Indicații pentru administrarea de Berberină

  • Protejează mitocondriile de daune oxidative;
  • Activează producerea de energie în mitocondrii;
  • Promovează creșterea noilor mitocondrii;
  • Echilibrează metabolismului zahărului din sânge;
  • Promovează funcția insulinei, leptinei și adiponectinei pentru un metabolism sănătos;
  • Promovează sensibilitatea sănătoasă la insulină;
  • Încurajează arderea grăsimilor și reglează depozitarea grăsimilor;
  • Susține sănătatea cardiovasculară și metabolismul sănătos al lipidelor;
  • Reglează problema supraponderabilității (obezitate);
  • Sprijină funcția neurologică și cognitivă, reducând riscul degenerării cerebrale;
  • Ajută la protejarea mucoasei peretelui intestinal;
  • Sprijină funcția imunitară și digestia.

   

  Berberina se găsește în mod natural în anumite plante precum Berberis aristata, un arbust din regiunea Himalaya și Nepal, Argemone mexicana (Macul Mexican), Berberis vulgaris (Dracila) sau Hydrastis canadensis (Gentiana). Ultimele două fiind cunoscute în homeopatie. Berberina a fost folosită de milenii în medicina tradițională chineză și medicina ayurvedică datorită numeroaselor sale proprietăți și beneficii pentru sănătate.

  Numeroasele sale indicații terapeutice sunt benefice în diferite domenii ale sănătății. Berberina are potențial multiplu, deoarece poate acționa în diferite stadii ale afecțiunilor, de exemplu ca antifungic, antiparazitar și antiinflamator. Dar principalele sale acțiuni se regăsesc în repararea pereților intestinal și în capacitatea celulelor de a absorbi excesul de glucoză. Astfel Berberina este un supliment alimentar foarte popular în rândul persoanelor cu diabet, datorită puterii sale hipoglicemiante. De fapt, scade semnificativ glicemia.

  Berberina și tulburări intestinale

  Consumul de zaharuri rafinate este un dezastru pentru sănătate. Pe lângă afectarea ficatului, absorbția intestinală este redusă prin degradarea parțială sau totală a mucoasei intestinale. Pe lângă nivelul de zahăr din sânge, bine cunoscut de persoanele cu diabet, aceste tulburări de alimentație provoacă daune grave sănătății.

  Multe boli își au sursa în disconfortul intestinal. Intestinele poroase sunt cauza diferitelor tulburări de sănătate. Farmacistul, naturistul sau medicul prescrie sau recomandă în general probiotice în speranța de a reînsămânța un teren deteriorat. Cu toate acestea, prioritatea este repararea mucoasei peretelui intestinal. Probioticele în caz de porozitate sunt inutile. Efectul benefic al Berberinei asupra epiteliului intestinal acționează ca un agent de reparare a terenului afectat, absolut necesar pentru a putea repara permeabilitatea intestinală și a obține o regenerare eficientă a țesuturilor.

  Astfel berberina protejează ecosistemul intestinal împotriva intestinului permeabil, a colitei și chiar a alergiilor alimentare. Într-adevăr, multe tipuri de alergii își găsesc sursa în intestinul însuși.

  Efectele benefice al Berberinei pentru organism și starea de bine

  Cercetări recente demonstrează efecte spectaculoase asupra metabolismului zaharurilor, acizilor grași și asupra energiei generale, dar și asupra eliminării toxinelor de către organele de filtrare și organele emuntorii (ficat/vezica biliară, intestin, rinichi, plămâni, pielea).

  - Berberina și AMPK

  Berberina facilitează activarea AMPK (Adenozin-Mono-Fosfat-Kinaza) o moleculă care joacă un rol cheie în echilibrul energetic. Aceasta are un impact direct asupra oxidării acizilor grași și, prin urmare, asupra colesterolului și trigliceridelor, precum și asupra transformării și depozitării zaharurilor și carbohidraților din dietă. Enzimele responsabile pentru toate etapele metabolismului carbohidraților vor fi mai eficiente și mai active. Ca urmare, zaharurile și carbohidrații vor fi mai bine transportate și mai bine utilizate, ceea ce va preveni dezvoltarea, va reduce și/sau atenua anumite probleme de sănătate legate de rezistența la insulină, utilizarea și depozitarea carbohidraților. Toate acestea pot fi măsurate printr-un simplu test de sânge. Berberina este studiată în scopul opririi „pandemiei” de obezitate a unei părți foarte mari a populației actuale. Efectele sale s-au dovedit a fi echivalente și uneori chiar superioare anumitor molecule chimice utilizate frecvent pentru a regla problemele legate de carbohidrați.

  - Berberina și tratamentul diabetului zaharat

  Prin activarea AMPK, Berberina mărește expresia genei GluT-4, un transportator de glucoză musculară și adipocitară, facilitează transportul glucozei intracelulare și permite, prin îmbunătățirea sensibilității la insulină, reducerea zahărului din sânge. Berberina a fost studiată ca adjuvant în diabetul de tip 2, cu rezultate echivalente și uneori superioare celor ale Metforminei. Un studiu recent, efectuat pe 116 pacienți cu diabet zaharat de tip 2, randomizați să primească 1 g/zi de Berberină în comparație cu un grup placebo timp de 3 luni, a arătat o reducere a parametrilor carbohidraților: o HbA1c care trece de la 7,5% la 6,6% și o reducere a glicemiei a jeun din sânge de la 126 la 100,8 mg/dl.

  - Berberina și bolile cardiovasculare

  Berberina ajută la inhibarea sintezei acizilor grași și ajută la reducerea nivelului de lipide circulante (colesterol LDL). Această acțiune este ușor de evaluat prin nivelurile de colesterol care se îmbunătățesc la administrarea acestei substanțe. Berberina ajută la reducerea depozitelor de grăsime în întregul corp, ceea ce oferă protecție naturală împotriva problemelor majore și a tulburărilor stării de bine. Pare evident că atunci când în corp totul decurge bine, toate procesele celulare se îmbunătățesc.

  - Berberina și acțiunea sa asupra funcțiilor cognitive

  Din punct de vedere al sistemului nervos, Berberina participă la protecția funcțiilor cognitive și a facultăților mentale. Facilitează echilibrul stărilor de spirit triste și sumbre, reducând în același timp riscul degenerării nervoase (însoțit, printre altele, de pierderi de memorie, tulburări de echilibru, tremurături etc.) care sunt foarte frecvente în populațiile îmbătrânite ale vremurilor noastre. Un alt beneficiu al Berberinei se aplica la nivelul tubului digestiv, deoarece protejează peretele intestinal, ceea ce limitează sensibilitățile sau intolerantele alimentare, precum si disconfortul intestinal care poate rezulta din aceste hipersensibilități.

  - Berberina și sindromul metabolic

  Berberina poate oferi, de asemenea, un sprijin extrem de valoros în problemele mai mari ale corpului, deoarece ajută organismul să oprească creșterea celulelor anormale.

  ZELL-SCREENING este un aparat care măsoară deficiențele sau excesele de vitamine, minerale și metale grele. În baza acestui diagnostic se poate evidenția de ex. un exces de zinc (deseori însoțit de niveluri ridicate de cupru) care, conform medicilor, poate fi un semn de inflamație și/sau o problemă semnificativă a ficatului, este vorba despre steatoza hepatica non alcoolica (diagnostic trebuie confirmat de medic). Aceste probleme apar adesea la persoanele supraponderale, care au tulburări de metabolism al zahărului sau au niveluri ridicate de colesterol și trigliceride. Luarea unei doze de 500 mg de berberină de 3 ori pe zi timp de 6 săptămâni ajută la corectarea acestor niveluri prea mari de zinc.

  Pe lângă beneficiile sale terapeutice pentru sănătate, Berberina joacă un rol important în depozitarea grăsimilor. Datorită stimulării enzimatice a AMPK, organismul evită depozitarea grăsimilor în organism. Grăsimile și carbohidrații sunt mai ușor transformate în energie care promovează sănătatea.

  Berberina este unul dintre suplimentele alimentare esențiale în căutarea soluției pierderii în greutate. Consumul de plante sau fructe bogate in berberis nu vor fi suficiente pentru obținerea virtuților terapeutice. Pentru a extrage 1 kg de berberină sunt necesare 50 kg de berberis, este imposibil să consumi atât de multe plante la fiecare masă. Suplimentul alimentar Berberina poate fi o soluție mai potrivită.

  Scientific referencing: 

  (1)Yin J., Xing H., Ye J. "Efficacy of berberine in patients with type 2 diabetes mellitus.". Metabolism [Online]. 2008. Vol. 57, no. 5, p. 712-717

  (2)Zhang Y., Li X., Zou D., Liu W., Yang J., Zhu N., Huo L., Wang M., Hong J., Wu P., Ren G. , Ning G. "Treatment of Type 2 Diabetes and Dyslipidemia with the Natural Plant Alkaloid Berberine.". The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism [Online]. 2008. Vol. 93, no. 7, p. 2559-2565.

  Ingrediente si mod de folosire
  Ingrediente activeCant. / 2 capsule
  Berberine (Berberis Aristata-97% purity)500 mg

   

  Alte ingrediente:

  Oryza Sativa (Orez), capsulă vegetariană din pullulan (fermentat în mod natural de tapioca).

  Mod de folosire

  În calitate de supliment alimentar, doza zilnică recomandată, câte 2 capsule pe zi, de preferat seara înainte de culcare, timp de cel puțin 6 săptămâni. Pentru un potențial maxim, Brberina poate fi luată într-o doză de 1500 mg pe zi.

  Atenție, uneori poate provoca diaree, posibilă doar la începutul administrării din cauza curățării intestinale.

  Notă: acest supliment alimentar poate fi combinat cu orice alt consum de produse de sănătate. Nu provoacă probleme sau efecte secundare și poate fi recomandat tuturor.

  A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor! Nu depășiți doza zilnică recomandată! A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumina excesivă.

  Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

  Recenzii
  ( 0 )
  Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii.