Iode, 90 capsule

  Iode, 90 capsule

  ( 0 )
  Iodul este un micromineral (oligoelement) esențial, care promovează sănătatea și buna funcționare a organismului nostru. Rolul său biologic principal constă în susținerea producției de hormoni tiroidieni. Iodul este un micromineral (oligoelement) esențial Vezi mai multe
  95 Lei
  Anti Imbatranire
  Anti Imbatranire
  Detoxifiere
  Detoxifiere
  Energie
  Energie
  Vitamine
  Vitamine
  Detalii produs

  Iodul este un oligoelement esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Este prezent ca micromineral în mai multe forme chimice. Integrat în structura chimică a hormonilor tiroidieni, este esențial pentru sinteza acestora. Acești hormoni sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului fătului în timpul perioadei intrauterine. La fel acești hormoni reglează creșterea și maturizarea celulelor în timpul copilăriei. La orice vârstă, ei participă la funcții vitale majore, cum ar fi reglarea temperaturii interne, echilibrul metabolismului zahărului și a lipidelor, sau sinteza proteinelor. Un deficit de iod poate duce la o dereglare a funcționării glandei tiroide (hipotiroidie sau hipertiroidie). Această glandă are nevoie absolută de iod pentru a-și produce hormonii.

  Potrivit unui studiu european recent (studiul SU.VI.MAX), pe teritoriul francez, întreaga populație adultă este deficitara de iod, cu un risc în creștere de la Vest la Est. Aportul insuficient de iod afectează aproape 25% dintre bărbații și femeile cu vârsta cuprinsă între 55 și 60 de ani. În mod ironic, oamenii activi, sportivii și persoanele implicate în efort fizic intens își epuizează rezervele sănătoase de acest oligomineral prin transpirație. Vegetarienii și veganii, de asemenea, au o probabilitate substanțial mai mare de a avea niveluri scăzute de iod în comparație cu cei care mănâncă produse de origine animală. Iodul se găsește mai ales în fructele de mare, cum ar fi algele marine, peștele, crustaceele și moluștele, precum și în sare de mare nerafinată. Carnea, fructele și legumele (cu excepția fasolei verzi și usturoiului) au un conținut foarte scăzut de iod. În zonele în care nu se consumă alimente marine, oamenii au adesea un nivel mai scăzut de iod. Din acest motiv, producătorii comerciali de sare au adăugat demult iodul pentru a-ți furniza acest ingredient cheie în alimentație. Cu toate acestea, cunoaștem preocupările asociate cu consumul în exces de sare de masă, ceea ce readuce dilema de unde să obținem surse sănătoase de iod. Vestea bună este că poți evita sarea de masă iodata fără a sacrifica beneficiile pentru sănătate ale iodului. Iode îți oferă o cantitate zilnică recomandată de iod pe care o poți lua în fiecare zi pentru a susține nivelurile optime de iod în organism.

  Anumite medicamente (litiu, interferon, amiodaronă  sau cordarone) sau anumite toxine, în special radioactive sau nucleare, pot bloca metabolismul iodului. În prezent, unele studii științifice sugerează că poluarea radioactivă ar putea induce cancerul tiroidian.

  Ingrediente si mod de folosire
  Ingrediente activeCant. / 1 capsulă
  Potassium iodide0.196 mg

  Alte ingrediente:

  Oryza Sativa (Orez), învelită în HPMC.

  Mod de folosire

  În calitate de supliment alimentar, 1 capsulă pe zi după mese.

  Dacă aveți o afecțiune tiroidiană sau luați medicamente antitiroidiene, nu utilizați fără a consulta medicul dumneavoastră.

  A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor! Nu depășiți doza zilnică recomandată! A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumina excesivă.

  Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

  Recenzii
  ( 0 )
  Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii.